יום שישי

|

ל׳ בתשרי תשפ״ה

|

01.11.2024
תוכן פרסומי

קיבלתם מהרופא אבחנה שגויה? מגיע לכם פיצוי כספי משמעותי

ישראלים רבים סובלים מתוצאות של רשלנות רפואית, כמו אבחנה שגויה או מאוחרת של מחלה קשה, תקלה באבחון מומים בזמן ההריון והלידה ועוד. רבים כלל לא יודעים שניתן לקבל פיצוי על הכאב והסבל שנגרמו להם – לפעמים גם במיליון שקלים ויותר
שראל סופר
|

שתפו:

האם אתם או אחד מיקיריכם אובחנתם במחלה קשה בשלב מתקדם? או אולי ניתנה לכם אבחנה רפואית שגויה, שהובילה לטיפול לא מדויק וגרמה לכם סבל והחמרה במצב?
עבור לא מעט ישראלים, התשובה לאחת השאלות הללו היא חיובית וכנראה שגם הם נפלו קורבן לתופעה הידועה בשם "רשלנות רפואית". מה שחשוב לדעת הוא שבמקרים של רשלנות רפואית ניתן לתבוע ולקבל פיצויים של מאות אלפי שקלים, ואולי גם יותר.

מהי רשלנות רפואית?

מדובר במגוון רחב של מצבים, שהמשותף לכולם הוא שאיש צוות רפואי, בין אם מדובר ברופא המשפחה, ברופאה מומחית, בצוות חדר ניתוח, סניטר או אחות, לא סיפק לחולה שתחת אחריותו את הטיפול הנכון והמתאים ביותר. מדובר, למשל, באבחון לא נכון של מצב רפואי, או באבחון מאוחר מדי של מחלה. במקרים אחרים, מדובר במתן טיפול שגוי, למשל, תרופה לא נכונה, ניתוח שבוצע ברשלנות, ועוד. 

התוצאות: כאבים, נכות ואף מוות

רשלנות רפואית עלולה לגרום נזקים כבדים. כך למשל, אבחון מאוחר או שגוי של מחלה יכול להביא להידרדרות במצב, לגרום כאבים קשים, להותיר את החולה נכה באופן זמני או לצמיתות, ואפילו להביא למוות. אבחון שגוי ורשלנות רפואית בזמן ההריון והלידה, עלולים להוביל ללידת ילד נכה שיסבול כל חייו. 

לדברי עו"ד תומר לינר, עו"ד לענייני נזיקין המתמחה ברשלנות רפואית, "מטופלים מפקידים את חייהם בידי הרופאים ומצפים לקבל את הטיפול הטוב ביותר, אבל לצערנו זה לא תמיד קורה. בכל שנה מוגשות בישראל אלפי תביעות על רשלנות רפואית, וחברות הביטוח של הרופאים ובתי החולים משלמות פיצויים בסכומי אדירים, של עשרות ומאות מיליוני שקלים מדי שנה. 

"לכן, בכל מקרה בו עולה החשש כי הטיפול והאבחון הרפואיים לא היו מיטביים, ואף גרמו נזק, רצוי ואף מומלץ לגשת לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית על מנת להגיש תביעה ולקבל את הפיצוי ההולם", הוא מדגיש.

כדי לבדוק את הסיכוי שלכם להצלחה בתביעת רשלנות רפואית, בחרו את קבוצת גילכם:

אבחון מאוחר של סרטן

אחת הדוגמאות הנפוצות ביותר לרשלנות רפואית היא עיכוב באבחון מחלת הסרטן. ישנם מצבים בהם המטופלים מדווחים לרופאי המשפחה או לרופאים המומחים על סימפטומים שונים, אך הרופאים אינם רואים את התמונה המלאה, ו"מפספסים" את האבחנה כי מדובר בסרטן.

לעיכוב זה משמעות גורלית, שהרי ידוע שככל שהסרטן מאובחן בשלב מתקדם יותר, סיכויי ההישרדות של החולה יורדים במידה ניכרת. עו"ד לינר מספר על מקרה בו נפטרה אישה צעירה, בת 40 בלבד, לאחר שסרטן צוואר הרחם בו חלתה אובחן בשלב מאוחר מדי, למרות סימנים מקדימים עליהם התלוננה. "לאחר שייצגתי את האלמן שלה בתביעת רשלנות רפואית, הוא קיבל פיצוי בסך של 1.5 מיליון שקל".

קיבלו פיצוי של 2.5 מיליון שקל על מחדל בזמן ההריון

מקרה שכיח אחר של רשלנות רפואית הוא במהלך ההריון והלידה. נשים בהריון עוברות בדיקות רבות במהלך כל שלבי ההריון, במטרה לאתר מומים, מחלות רפואיות מוקדם ככל האפשר. אך במקרים מסוימים, רופאים אינם מפענחים כראוי את הבדיקות, או מחמיצים פרט חשוב, וכך נולד ילד הסובל ממום קשה שפוגע באיכות החיים שלו ושל המשפחה. במקרים אחרים, רשלנות במהלך הלידה יכולה להביא לפגיעה באם או בתינוק.

כך למשל, מספר עו"ד לינר על ילדה שנולדה עם מחלת שרירים קשה, אף שבמהלך ההריון נראו סימפטומים אופייניים למחלה זו. "הגשנו תביעה על מחדלים בניהול ההריון, וההורים קיבלו פיצוי של 2.5 מיליון שקל, בנוסף לתגמולי הביטוח". 

עו"ד לינר מדגיש כי התביעות אינן מופנות נגד הרופא או בית החולים, אלא לחברות הביטוח שמבטחות את הרופאים והמרכזים הרפואיים. "לכן, לא צריך לחשוש מתביעה וצריך למצות את הזכויות של הנפגעים. עורך דין שמתמחה בתחום יידע להנחות אתכם ולעשות זאת על הצד הטוב ביותר".

כדי לבדוק את הסיכוי שלכם להצלחה בתביעת רשלנות רפואית, בחרו את קבוצת גילכם:

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם:

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם:

הישארו מעודכנים

מעת לעת אנו שולחים עדכונים חשובים או כתבות מעניינות במגוון תחומים. אתם מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה שלנו